SLAVA UPGRADE: HULP BIJ EERSTE KEREN SPELEN

Ons eerste spel Slava is alweer een paar maanden verkrijgbaar. En het heeft behoorlijk wat aandacht en goede recensies gekregen! Slava doet het ook goed op Board Game Geek. Maar dingen kunnen altijd beter en Brothers in Games is geen bedrijf dat een spel levert en vervolgens de dingen niet verbetert als dat wel kan!

Een veel gehoorde opmerking over Slava is dat de doos te weinig referentiekaarten of spelershulp bevat. Voor de eerste keren spelen en de eerste ervaring met het spel zijn we tot het inzicht gekomen dat er meer hulpmiddelen moeten worden verstrekt. Daarom voegen wij aan alle bestellingen via onze website een nieuwe spelershulp toe (1 per bestelling). En je kunt hem natuurlijk ook gratis downloaden!

De spelershulp helpt bij het bepalen van de sterktes van de kaarten bij slecht en goed weer. En vermeld ook enkele van de basisregels die van toepassing zijn, zoals:

  • -10 punten bij het spelen van de bom in de 8e, laatste, battle.
  • +10 punten voor het winnen van de 8e battle.
  • -20 punten voor het spelen van de derde kaart van hetzelfde kaarttype in een battle. (een tegenstander moet op de tafel “kloppen” om punten af ​​te trekken.)

We hebben ook iets toegevoegd dat steeds weer terugkomt voor een dynamischer spel. De spelershulp wijst op een spelvariant waarbij je een extra weerkaart van de resterende weerkaartenstapel omdraait om te zien of het weer verandert. Dit doe je halverwege een campagne, dus na 4 battles. Dit betekent dat je tijdens een campagne rekening moet houden met een mogelijke weersverandering en je strategie hierop moet aanpassen! Het voegt zeker een interessante laag toe aan het spel! Veel plezier met Slava!