BAM! Ons eerste oorlogsspel: Slava – een samenvatting

Maak je klaar voor een strategische confrontatie in de wereld van Slava! Dit spannende spel stelt je verstand en sluwheid op de proef terwijl je strijdt voor de overwinning! Beschik jij over de visie om je tegenstanders te slim af te zijn? De strijd is begonnen en het lot van de oorlog ligt in jouw handen.

In Slava is je doel duidelijk: wees de eerste die vijf campagnes wint en claim de overwinning. Bij elke campagne ben je betrokken bij intense gevechten en is iedere kaart die je speelt belangrijk. Met een gemiddelde speelduur van 25-50 minuten, niet te lang en niet te kort!

In de doos ontdek je de kaarten die je nodig hebt voor je campagnes. Het dek bevat 40 militaire kaarten, met 7 soorten eenheden die allemaal verschillende sterktes hebben. Er zijn ook veranderende weersomstandigheden die de dynamiek van je gevechten zullen beïnvloeden, en je hebt een aantal commandanten tot je beschikking die winnen van eenheden van hetzelfde type.

Voordat de gevechten beginnen, moet je je strijdkrachten beoordelen en een strategie bepalen. Of je nu een duel aangaat in een spel voor 2 spelers of deelneemt aan epische confrontaties met 4 of 5 spelers, jouw keuzes over wanneer je welke kaart speelt, zijn van cruciaal belang voor succes. Wanneer moet je de bom spelen en je vijanden saboteren? Als ik deze battle niet kan winnen, hoe kan ik dan beïnvloeden wie er zal winnen om een machtsevenwicht in overwinningspunten te behouden? Het lot van je campagne hangt af van je keuzes.

Nu je troepen klaar zijn, ben je klaar voor een campagne! Het spel begint met het bepalen van de weersomstandigheden voor de komende campagne. Van een heldere hemel tot storm en zware mist: je moet je aanpassen aan de elementen om de overwinning veilig te stellen.

Elk type militaire eenheid heeft zijn eigen puntenwaarde, en weten hoe ze zich verhouden tot elkaar is essentieel voor je succes. Vliegtuigen beheersen het luchtruim met 10 punten, terwijl artillerie en tanks op de voet volgen met respectievelijk 7 en 5 punten. Infanterie- en antipantsereenheden zijn elk 3 punten waard, en luchtafweergeschut en de bom zijn 0 punten waard.

Nu de weersomstandigheden en punten duidelijk zijn, ben je klaar om het op te nemen tegen je tegenstanders. Elke campagne bestaat uit 8 battles en na elke battle worden de kaarten verzameld door de winnaar. De speler met de meeste punten aan het einde van een campagne krijgt een overwinningspunt.

Er spelen speciale regels, zoals de bonus van 10 punten voor het winnen van het laatste gevecht of het strategische gebruik van de bom om alle punten teniet te doen. Er zijn ook speciale regels, zoals de bonus van 10 punten voor het winnen van de laatste battle of het strategische gebruik van de bom om alle punten teniet te doen.

Pas echter op voor de ‘three of a kind, kloppen’ -straf als er in hetzelfde battle drie dezelfde kaarten worden gespeeld. Kloppen tijdens een battle kan resulteren in een straf van 20 punten, dus denk goed na over welke kaart je neerlegd. Onthoud verder dat het niet verplicht is om confrontaties te winnen en dat je elke kaart uit je hand kunt spelen. Je hebt volledige controle over hoe je speelt!

Om de overwinning in Slava veilig te stellen, moet je eerder genoemde vijf overwinningspunten verzamelen door campagnes te winnen. Of je nu tegen elkaar speelt in een spel voor 2 spelers, allianties vormt in de modus voor 2 tegen 2 spelers, of meedoet aan grotere campagnes, Slava biedt eindeloze mogelijkheden voor strategisch en tactisch spel. The battle is on!